sâmbătă, 22 octombrie 2016

Primul tau apartament



Ati locuit cu parintii ani de zile intr-un apartament  sau cel mai bun prieten ? Ati decis ca a venit timpul sa va mutati intr-un apartament ? Inainte sa luati decizii, cititi cu atentie acest articol. Va ajutam cu cateva sugestii inainte sa achizitionati sau sa inchiriati un apartament.
Cand vreti sa achizitionati un apartament, cel mai important lucru este pretul. Doar un mic sfat, apartamentele la parter sunt mai scumpe decat apartamentele la etajele 1 sau 2,3 etc..Nu este placut sa cari cu tine plasele grele cand vii de la shopping.
Daca doriti sa traiti cu un prieten trebuie sav a asigurati ca sunt de incredere si inteligenti. Trebuie sa fiti pregatiti, deoarece va trebui sa traiti cu ei luni de zile, este foarte greu sa gasiti parteneri de incredere.
Uneori colegii de camera vor sa organizeze petreceri, cand vreti doar sa va uitati la televizor. Trebuie sa va impartiti responsabilitatile in asa fel incat sa fiti multumiti de deciziile luate. Trebuie sa va hotarati cine cumpara de mancare, cine repara lucrurile etc…
Dupa ce ati gasit apartamentul dorit, incepe sa devina cu adevarat stresant. Va trebui sa economisiti bani pentru mobilier. Aveti posibilitatea sa le cumparati si in rate. Prietenii de familie va pot ajuta cu mobilier pe care nu-l mai doresc.
Daca doriti sa inchiriati un apartament va trebui sa va ganditi la proprietari, nu intotdeauna sunt respectuosi.  Proprietarul este stăpânul, iar chiriaşul trebuie să aibă cât mai puţin pretenţii – este o mentalitate pe cât de greşită, pe atât de răspândită, în România. Deşi au propria locuinţă, chiriaşii au drepturi, iar proprietarii au obligaţii. Eu cred ca este total gresit.
Inainte sa semnati contractual este indicat sa cunoasteti legislatia, drepturile si obligatiile ce vin la pachet odata cu astfel de afacere. Sunt proprietari care profita de chiriasi neinformati.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu